VV Alkmaar 2018-2019
2018-2019 VV Alkmaar O.17
2018-2019 VV Alkmaar O.15

De organisatie

Verder bouwen aan VV Alkmaar.
VV Alkmaar is de Eredivisieclub voor Vrouwen uit Alkmaar e.o. Vanaf seizoen 2018-2019 zullen er vier teams actief zijn voor de club:  Het eerste team neemt deel aan de Eredivisie Vrouwen, de Beloften spelen in de nieuw opgerichte Beloftencompetitie, het onder 16 elftal groeit als team verder en wordt dit seizoen onder 17. Het team zal spelen als JO16 -1M in Alkmaar in de 1e klasse. Het vierde team is onder 15 en speelt als JO14 – 1M tevens in de 1e klasse. Daarnaast is er de academie waar zo’n 40 meiden vanaf 12 jaar 2 – 4 trainingen per week combineren met voetbal bij hun eigen club en onderwijs  op de Topsport Talentschool OSG Willem Blaeu.

Het alles overstijgende doel is om meiden uit Noord-Holland een grotere kans te bieden tot het hoogste voetbalniveau in Nederland door te dringen. VV Alkmaar is een voorbeeld geweest voor Nederland als het gaat om het zelf opleiden. Tot vorig seizoen waren wij de enige Eredivisieclub met een volledig eigen opleiding. Wij zijn dan ook verheugd dat de KNVB en Eredivisie Vrouwen hebben besloten dat iedere Eredivisieclub een eigen opleiding moet ontwikkelen.

Lidmaatschap bij VV Alkmaar.
Het is niet voor iedereen mogelijk lid te worden, VV Alkmaar scout haar nieuwe leden. De vereniging is namelijk een topsportvereniging, een echte opleidingsclub. Op termijn is dus het doel om het eerste team volledig samen te stellen uit eigen opleiding. Selectiedagen voor de academie vinden in februari plaats tegelijk met de open dagen van de middelbare scholen.

Wij zijn trots op onze nieuwe plek aan de Robonsbosweg 10, een complex dat wij delen met AFC ‘34.  De nieuwe kleedkamers, kantoren, overige faciliteiten en een grote nieuwe overdekte tribune garanderen voor meiden, vrouwen, sponsors en fans een beleving op topniveau. Zie onze sponsorpagina welke mogelijkheden wij bieden voor sponsoring van onze club.

Stichting (info@vvalkmaar.nl)

Gijs Schot Voorzitter/Penningmeester