selectiefoto
onder16_1600x500
beloftenteam

De organisatie

Een nieuwe stichting en vereniging is opgericht, te weten VV Alkmaar.
VV Alkmaar is de Eredivisieclub voor Vrouwen uit Alkmaar e.o. Er zijn dit seizoen drie teams actief:  Het eerste team neemt deel aan de Eredivisie Vrouwen, de Beloften spelen in de Topklasse als Jong VV Alkmaar en het derde elftal speelt als  JO15 -1M in Alkmaar in de 1e klasse. Daarnaast is er de academie waar zo’n 60 meiden vanaf 12 jaar 2-4 trainingen per week combineren met voetbal bij hun eigen club en onderwijs  op de Topsport Talentschool OSG Willem Blaeu.

Het alles overstijgende doel is om meiden uit Noord-Holland een grotere kans te bieden tot het hoogste voetbalniveau in Nederland door te dringen.

VV Alkmaar is de enige Eredivisieclub met een volledig eigen opleiding. De enige voetbalvereniging ook die alleen uit meiden en vrouwen bestaat. Het is niet voor iedereen mogelijk lid te worden, VV Alkmaar scout haar nieuwe leden. De vereniging is namelijk een topsportvereniging, een echte opleidingsclub. Op termijn is dus het doel om het eerste team volledig samen te stellen uit eigen opleiding. Dit seizoen bestaat de selectie al voor 65% uit eigen opleiding!

Op dit moment wordt nog volop gebouwd bij het voetbalcomplex van VV Alkmaar/AFC ‘34.  De nieuwe kleedkamers, kantoren, overige faciliteiten en een grote nieuwe overdekte tribune garanderen voor meiden, vrouwen, sponsors en fans een beleving op topniveau. VV Alkmaar zal hier ook een “nieuwe” business club “D.E. Hout” openen.

Stichting (info@vvalkmaar.nl)

Gijs Schot Voorzitter/Penningmeester