Partnerverenigingen van VV Alkmaar

Schagen United

Met 8 meidenteams in de competitie is Schagen United de vereniging waar je moet zijn om te voetballen. Goede begeleiding, trainers, materialen en faciliteiten helemaal ingericht voor de toekomst. Meisjes spelen bij Schagen in Jongens onder 9 (JO9). Vanaf 8 jaar, kan er gestart worden met een meidenteam (MO11, 7-tal). Het nieuwe clubgebouw op Sportpark Nes Noord is al helemaal ingericht voor het ontvangen van meidenteams. Zo zijn er speciale kleedkamers “for girls only” ingericht. Voor de begeleiding en training van meiden/damesteams is er een speciaal protocol en zijn er richtlijnen opgesteld. Daarnaast is er een vrouwelijke vertrouwenspersoon actief, die los van bestuur de belangen van de dames en meiden behartigt. Het dames- meidenvoetbal is organisatorisch volledig geïntegreerd binnen de vereniging.

VV Bergen

VV Bergen wil haar vrouwenvoetbal prominenter in beeld brengen, of je nu de nieuwe Lieke Martens wilt worden of liever samen met je vriendinnen gewoon gezellig bezig wilt zijn. Daarom is het afgelopen jaar een aanzet gemaakt tot een actieplan waarin wordt ingezet om (meer) speelsters en trainsters aan de club te koppelen.

Voor de gedreven voetbalsters betekende dit concreet dat VV Bergen is gestart met een traject om haar zondag VR1 team tot een hoger niveau te tillen. Ontwikkeling van het individu en van de (jeugd) teams zijn hiervoor essentieel. De nieuwe samenwerking/partnership die recentelijk met vvAlkmaar is aangegaan zal zeker een belangrijke bijdrage gaan leveren in dit groeiproces. Een ander tastbaar voorbeeld is dat na de winterstop 2018/2019 een aantal MO13 meidenteams ingedeeld werden in selectieteams om zo de talenten verder te ontwikkelen. Dat dit niet onverdienstelijk was bleek wel direct uit het feit dat het seizoen werd afgesloten met het kampioenschap.

Je kunt wel alle aandacht aan de fanatiekere meiden geven, wij als vereniging zien met name ook graag de meer recreatieve speelsters en/of gezelligheidsteams bij ons voetballen.  Dus bij VV Bergen is het mogelijk op alle niveau’s te voetballen, en dat ook nog in een prachtige gerenoveerde omgeving met uitstekende faciliteiten en diplomeerde trainers en trainsters. Neem gerust contact op via  of neem een kijkje op onze Facebook pagina of Instagram

S.V. Always Forward

S.V. Always Forward is meer dan een club. Al sinds 1921 is het een vereniging met hart voor haar leden; de actieve én de niet actieve. Met meer dan 1.250 leden is Always Forward een grote vereniging, met enthousiaste spelers op zaterdag en op zondag. Opvallend aan de club is het groeiende aantal meiden en vrouwen en een ruim bemeten jeugdafdeling.

S.V. Always Forward  heeft al jaren een goede relatie met VV Alkmaar. Bewijs daarvan is o.a. dat Britt Buscher, Savana Hoffman en Hannah Flapper, spelend in Jong VV Alkmaar over zijn gekomen van Always Forward.
Talenten uit regio Hoorn, neem eens een kijkje op www.alwaysforward.nl

Csv Jong Holland

Voorzitter Henk Hoijtink, dragende kracht van het meidenvoetbal bij Jong Holland, en Petra Kortekaas – de Pender tekenden namens Csv Jong Holland een samenwerkingsovereenkomst met VV Alkmaar. De afgelopen jaren is er al veel contact geweest tussen beide clubs, meerdere meiden die bij Jong Holland spelen maken ook deel uit van de VV Alkmaar Academie, bijvoorbeeld Ina en Netty Boons, Britt Karel en Aimee van Deutekom. “En hopelijk gaat dat aantal de komende jaren flink toenemen”,aldus de voorzitter. Jong Holland en VV Alkmaar gaan samenwerken aan de verdere ontwikkeling van de voetbalsters en de train(st)ers in de regio.

De Foresters

Bij De Foresters staat spelplezier voorop. Ongeacht je talent krijg je bij De Foresters de mogelijkheid je te ontwikkelen. We hebben gezellige senioren-vriendenteams, gemotiveerde topklasse-amateurs, onnavolgbare Powergirls en Super-Egels die doorstomen naar profclubs als AZ en Ajax. Van Kabouters tot Walking Football en alles daartussenin.

Op het gebied van meidenvoetbal wordt al lang samengewerkt met VV Alkmaar. Mooie voorbeelden van de samenwerking zijn o.a. dat selectiespeelster Chantal Schouwstra sinds begin dit seizoen Hoofd Jeugdopleiding Meidenvoetbal is bij De Foresters en Emmeke Henschen ook traint bij VV Alkmaar. Ook in het verleden hebben Jip vd Nesse, Maartje van Haneghem, Sanne vd Velden en Emma vd Kamp de overstap/combinatie gemaakt tussen beide clubs.

VV Kolping Boys

Kolping Boys is door de KNVB gevraagd om deel te nemen aan een ontwikkelingsprogramma meiden- & vrouwenvoetbal.

Met ongeveer 30 andere verenigingen in Nederland, en als enige in de kop van Noord Holland, heeft de KNVB deze club aangemerkt om een voortrekkersrol te gaan vervullen in de regio. Dit is een buitenkans om het meiden- en vrouwenvoetbal de komende jaren versneld verder te laten groeien binnen de club en binnen de regio Alkmaar. Hier helpt VV Alkmaar natuurlijk graag bij!

S.V. Kadoelen

Ook S.V. Kadoelen heeft met ons een samenwerking op het gebied van meidenvoetbal ondertekend. Hierdoor zullen beide clubs verder gaan samenwerken aan de ontwikkeling van de voetbalsters en train(st)ers van S.V. Kadoelen. Tevens zullen we samen o.a. clinics en workshops gaan organiseren en zal Kadoelen gebruik kunnen maken van alle andere voordelen die partnerclubs genieten bij VV Alkmaar.

Keepster van VV Alkmaar, Aukje van Seijst, heeft in de jeugd van S.V. Kadoelen gespeeld. Ook de zondag-voetbalacademie van S.V. Kadoelen ( Voetbal Academy Amsterdam) zal in de toekomst deel uit gaan maken van de samenwerking.

Wartburgia

Wartburgia is een gezellige Amsterdamse (zaterdag)voetbalclub, met een leuke mengeling van vrouwen- en mannen-seniorenteams. Er zijn 12 herenteams en 8 damesteams. Vrouwen 1 komt uit in de Topklasse en Vrouwen 2 speelt haar wedstrijden in de landelijke Hoofdklasse zaterdag. De vrouwenafdeling is sinds de oprichting eind jaren ’70 sterk gegroeid en draait al jaren mee op het hoogste amateurniveau.

Voor meer informatie kijk op onze webpagina of neem contact op via 

Keepersworld

De keeper heeft in het huidige voetbal een belangrijke plaats ingenomen. Het keepen is tegenwoordig geen bijzaak meer maar hoofdzaak. Door deze verandering is ook het trainen van keepers op een ander niveau terecht gekomen. Er wordt van de keepers meer verwacht dan alleen maar een bal tegen houden: voetballen, verdedigen, coachen en natuurlijk ballen tegenhouden. De keeper moet deze specifieke vaardigheden kunnen trainen, veel is te trainen in de team training maar niet alles. Elke keeper moet dus gerichte keeperstraining krijgen. Dat is waarom Mark van Stipriaan, Keepersworld.nl is begonnen.

Bij veel voetbalverenigingen is vaak de gelegenheid niet om specifieke keeperstraining te geven/te krijgen gezien de geringe trainingsuren of omdat de expertise over het keepen ontbreekt. Keepersworld.nl wil keepers op hun specifieke, technische kwaliteiten, tactische inzichten en communicatie in onderlinge samenhang met spelers trainen, waarbij het rendement van hun keepersprestatie wordt verhoogd

Amstelveen Heemraad

V.v. Amstelveen Heemraad is vanaf seizoen 2020-2021 partnerclub. Het meisjes- en vrouwenvoetbal groeit hard bij v.v. Amstelveen Heemraad. Op dit moment voetballen er meer dan 100 meiden in de jeugd, vanaf de MO11 tot en met de MO15 zijn er minimaal twee teams per categorie, ook in de MO9 en de MO17 is er een team. Zo werkt Amstelveen er naar toe dat iedereen steeds meer op haar eigen niveau speelt. Het seizoen 2020-2021 begon supergoed voor het meidenvoetbal met een samenwerkingsverband met v.v. Alkmaar en een heel mooi sponsorbedrag van de ING. Dit stelt de club in staat om het meidenvoetbal naar een hoger niveau te tillen. Op de vriendinnendagen begin september verzorgden v.v. Alkmaar speelsters Chimera Ripa en Samya Hassani de trainingen. En met succes! Meer dan 80 meiden bezochten de vriendinnendagen en dat leverde 12 nieuwe leden op!

Met een bestuurslid speciaal voor het meiden- en vrouwenvoetbal, een afvaardiging vanuit de vrouwen in de technische commissie en een vrouwelijk vertrouwenscontactpersoon is het vrouwen- en meidenvoetbal in alle geledingen goed vertegenwoordigd en staat er een stabiele basis waarop nu verder gebouwd kan worden. Kijk ook eens op onze website www.amstelveenheemraad.nl of neem contact op met het bestuurslid vrouwen- en meisjeszaken:

V.V.V. Westzaan

VVV Westzaan, een club met een geschiedenis van 100 jaar en ruim 400 leden, zet zich al jarenlang in om het meiden- en vrouwenvoetbal volwaardig op de kaart te krijgen en stimuleert talentvolle meiden hogerop te komen bij verenigingen die op een hoger niveau. VVV Westzaan organiseert ook unieke evenementen die in Nederland nog relatief onbekend zijn zoals de Zaansche College Cup (schoolvoetbal voor middelbare meiden), een doorslaand succes in 2019. Neem een kijkje op onze website voor meer informatie en het laatste nieuws. 

KFC

De Kooger Football Club (‘KFC’) speelt sinds haar oprichting in 1910 een vooraanstaande rol in de Zaanstreek. De club telt vandaag de dag nagenoeg 1.000 leden en is veruit de meest omvangrijke voetbalvereniging in de regio.

 De Damesafdeling van KFC bestaat inmiddels vijfenveertig jaar. Grondlegger van de jubilerende afdeling is Ed Molenaar, een neef van de bekende broers Kees en Klaas Molenaar. Het vrouwenvoetbal bij KFC kende in die jaren veel hoogtepunten. De meiden van KFC wonnen driemaal de nationale beker en werden twee keer tweede. Verder eindigden zij landelijk drie keer op een tweede plaats. Internationals waren Anja Bonte, Linda van Amerongen, Marleen Molenaar, Miranda Noom, Marjoke de Bakker en Christa Nanninga.  Marjoke de Bakker was tot voor kort topscorer aller tijden van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal met 29 doelpunten. 

 4 jaar geleden heeft KFC ingezet op het groeien van haar vrouwenafdeling. Cruciaal in dit proces blijkt het maken van een omslag van uitsluitend recreatievoetbal naar prestatievoetbal, waar naast plezier de ontwikkeling van de speelsters centraal staat. Gediplomeerde trainers en goed materiaal zijn hierbij onontbeerlijk. KFC heeft met de overgang van recreatief naar prestatievoetbal inmiddels de eerste sporen verdiend. Het eerste vrouwenelftal van KFC is na de promotie in het seizoen 2011/2012, het kampioenschap en het winnen van de KNVB-beker in het seizoen 2012/2013, in het seizoen 2013/2014 wederom kampioen geworden. De vrouwen van KFC komen sindsdien uit in de tweede klasse KNVB.

RKEDO

Met bijna 140 leden is de damesafdeling van RKEDO uitgegroeid tot een van de grootste van West-Friesland en tot een zeer succesvolle tak bij RKEDO. Na een moeizame start in 1983 is het damesvoetbal niet meer weg te denken binnen de club.

De eerste training voor de dertien meiden die zich hebben aangemeld bij RKEDO wordt gehouden op 19 augustus 1983 onder leiding van Ron Bergen. Een paar weken later neemt Theo van der Himst de training over. Een begeleider wordt gevonden in de persoon van René Hoogewerf uit Obdam. De eerste oefenwedstrijd wordt gespeeld op De Krom, de tegenstander is Dynamo uit Ursem. De wedstrijd eindigt in een 1-3 nederlaag. Het eerste RKEDO-doelpunt komt van de voet van Jacqueline van der Lee (tegenwoordig coach van de jongens onder-15-2). De doelpuntenmaakster wordt een seizoen later de begeleidster van het eerste meisjes pupillenelftal.

Tim Koning wordt in 1988 trainer van de dames en dit resulteert direct in een kampioenschap. De kampioenswedstrijd wordt met 6-0 gewonnen van De Blokkers. Negen jaar later herhaalt Tim dat kunstje door wederom kampioen te worden, dit keer zelfs ongeslagen. Na veertien seizoenen neemt de succesvolle trainer afscheid van de dames en gaat hij de junioren trainen.

De afgelopen jaren wist ook de jeugd van RKEDO enkele prachtige resultaten neer te zetten. In 2019 won de MO13-1 de KNVB Beker op het prachtige complex van de Legmeervogels, een kunstje dat de MO15-1 in 2016 al eens wist te presteren. Een gecombineerd meiden elftal won verder in 2019 de felbegeerde West-Friesland Cup, na de finale in 2017 en 2018 verloren te hebben.

De huidige damestak van RKEDO bestaat uit de MO10, MO11, MO15, MO17 en vier Dameselftallen. Een prachtig aantal damesleden waar we als vereniging supertrots op zijn!

RKEDO en VV Alkmaar gaan samenwerken aan de verdere ontwikkeling van de voetbalsters en de train(st)ers in de regio. Tevens zullen wij samen o.a. clinics en workshops gaan organiseren en zal KFC gebruik kunnen maken van alle andere voordelen van Partnerclub.

ZOB

De vereniging ZOB is opgericht op 1 juli 1956. De naam ZOB staat voor Zuidoostbeemster. Wij spelen onze wedstrijden op zaterdag. De club telt 785 leden en bestaat uit een veld- en zaalafdeling.

Er spelen

  • op de vrijdagavond (7 tegen 7 recreatief) 2 heren- en 2 damesteams op het veld;
  • op de zaterdag 6 seniorenelftallen, 2 veteranenteams en 36 jeugdteams
  • (28 jongens- en 8 meisjesteams) op het veld;
  • op de woensdagmiddag veel “Mini’s” op de velden;
  • 5 herenteams en 1 veteranenteam in de zaal.

 

Het eerste team speelt in de eerste klasse, het tweede team in de reserve Hoofdklasse, en het derde team in de reserve eerste klasse (District West I).

ZOB speelt sinds het seizoen 2006 haar wedstrijden op het complex “Zuidoosterpark” aan de Purmerenderweg 55 te Zuidoostbeemster. Het complex bestaat uit twee (verlichte) kunstgrasvelden, twee (lava)grasvelden, een tribune, zestien kleedkamers, een parkeerterrein en een prachtig clubhuis, met een fraai overdekt terras. Een unieke locatie op de kruising van de Purmerenderweg en de N244.

ZOB heeft zich ontwikkeld tot een vereniging met een eigen stijl, traditie en gebruiken. Het verenigingsleven van ZOB is wijd en zijd bekend en wordt geprezen en geroemd. Naast de "normale" competitiewedstrijden organiseert de club vele andere activiteiten zoals sixen-toernooien, jeugdtoernooien, tentennachten, strand-, jeugd- en sponsordagen.

De vereniging trekt niet alleen leden uit de Beemster, maar ook uit de nabij gelegen gemeente Purmerend. De ZOB-jeugd krijgt op alle niveaus veel aandacht, dankzij een zeer actieve jeugdcommissie en prima technische begeleiding.

ADO'20

ADO’20 is binnen de gemeente Heemskerk dé voetbalclub voor meiden en vrouwen die op niveau willen spelen.Bij onze club willen we meiden en vrouwen een vertrouwde en veilige omgeving bieden om met plezier te voetballen, zowel recreatief als prestatief. Dit bereiken we via o.a. talentvolle en gediplomeerde trainers, prima trainingsfaciliteiten, een omgangsprotocol en een jaarlijks geëvalueerd beleidsplan. Daarnaast worden nevenactiviteiten als trainingskampen, toernooien en trainersbijeenkomsten georganiseerd om de onderlinge verbondenheid en sfeer binnen én buiten het veld te verhogen.Als partnerclub van VV Alkmaar willen we door o.a. kennisuitwisseling en extra activiteiten onze afdeling zowel organisatorisch als voetballend naar een hoger niveau brengen en zo bijdragen aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal in het algemeen.De afdeling heeft een eigen vijfkoppig bestuur, waarvan de voorzitter zitting heeft in het Algemeen Bestuur van de vereniging, en kent op 1-1-2022 zo’n 180 spelende leden. De vlaggenschepen, VR1 en MO19-1, zijn lijstaanvoerder in hun competities, resp. de 2e Klasse en de Hoofdklasse Top.

 

VV Monnickendam

VV Monnickendam en VV Alkmaar gaan samenwerken aan de verdere ontwikkeling van de voetbalsters en de train(st)ers in de regio. Tevens zullen wij samen o.a. clinics en workshops gaan organiseren en zal VV Monnickendam gebruik kunnen maken van alle andere voordelen van Partnerclub.
Cevat; “VVM is blij verheugd met de samenwerking tussen VV Alkmaar en VV Monnickendam. Dit is voor VV Monnickendam weer een grote stap bij het promoten van het meisjes/dames voetbal binnen de regio Waterland. Wij als VV Monnickendam zijnde kijken uit naar de toekomst die we samen tegemoet gaan en daarin iedereen (speelsters, trainers, begeleiders) verder te ontwikkelen.”

Partner worden?

Ook sponsor worden?

Help het meiden- en vrouwenvoetbal in Noord-Holland en sponsor VV Alkmaar!
MEER INFORMATIE

Onze sponsoren!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram