header foto

Voetbaldromen waarmaken

Meidenvoetbal is de snelst groeiende teamsport in Nederland. Op dit moment voetballen meer dan 150.000 meiden en vrouwen bij een club. Deze groei is een belangrijke maatschappelijke ontwikkeling.

VV Alkmaar wil een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal in Noord-Holland. Sinds het seizoen 2012 – 2013, toen nog onder de naam van Telstar Meiden Voetbal Academie,  geeft onze academie aan talentvolle voetbalsters uit de regio de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot de top. Zo’n veertig talenten trainen twee tot vier keer in de week bij de academie en daarnaast nog bij hun eigen club waar ze ook competitie spelen. Vanuit de Academie zijn vele speelsters doorgestroomd naar het o.16 team, de Beloften, Vrouwen en/of spelen voor Oranjeselecties. Vanaf seizoen 2018-2019 zal het huidige o.16 team doorschuiven naar o.17 en wordt een vierde team toegevoegd, o.15, welk ook zal uitkomen in de eerste klasse jongenscompetitie.

De academie heeft aan verschillende nationale en internationale toernooien deelgenomen, zo hebben onze talenten reeds drie keer de beker van het hoog aangeschreven toernooi in Steinhagen, Duitsland mee naar Alkmaar mogen nemen, werd vorig jaar de Roma Cup gewonnen en dit jaar de Italiaanse Gallini World Cup.  Ook op ons eigen toernooi, de VV Alkmaar Academy Cup, zijn de o.14 en o.16 meiden succesvol geweest: De talenten van o.14 wonnen de beker en het o.16 team was verliezend finalist!

De voetbalsters worden naast de voetbaltechnische trainingen begeleid in hun ontwikkeling van topsportgedrag en met de combinatie sport en studie. Dit gebeurt aan de hand van fysieke testen, diverse seminars over het leven als topsporter en de samenwerking met de Topsport Talentschool OSG Willem Blaeu.

Op een Topsport Talentschool volg je voortgezet onderwijs met extra onderwijsvoorzieningen waardoor je studie en topsport goed kunt combineren. Voorbeelden zijn:

• Een flexibel lesrooster dat ruimte laat voor trainingen en wedstrijden.
  • Indien nodig een (gedeeltelijke) vrijstelling van bepaalde vakken.
  • Een aparte studieruimte.
  • Uitstel of aanpassing van de afname van repetities of schoolexamens.
  • Een gespreid examen over twee jaar (voor de absolute topsporter).
  • Begeleiding door een studie- en sportcoördinator.

Selectie voor de academie vindt plaats op 27 februari 2019 om 14:00 uur. Open dag van het Willem Blaeu is op 1 februari 2019. Voor meer informatie en aanmelding voor de selectiemiddag kunt u contact opnemen met de manager en hoofdtrainer Gerard Timmers. Stuur  een mail naar academie@vvalkmaar.nl

Onze sponsoren!