header foto

Voetbaldromen waarmaken

Meidenvoetbal is de snelst groeiende teamsport in Nederland. Op dit moment voetballen meer dan 150.000 meiden en vrouwen bij een club. Deze groei is een belangrijke maatschappelijke ontwikkeling.

VV Alkmaar wil een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal in Noord-Holland. Sinds het seizoen 2012 – 2013, toen nog onder de naam van Telstar Meiden Voetbal Academie,  geeft onze academie aan talentvolle voetbalsters uit de regio de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot de top. Zo’n veertig talenten trainen twee tot vier keer in de week bij de academie en daarnaast nog bij hun eigen club waar ze ook competitie spelen. Vanuit de Academie zijn vele speelsters doorgestroomd naar het o.16 team, de Beloften, Vrouwen en/of spelen voor Oranjeselecties.

De academie heeft aan verschillende nationale en internationale toernooien deelgenomen, zo hebben onze talenten reeds drie keer de beker van het hoog aangeschreven toernooi in Steinhagen, Duitsland mee naar Alkmaar mogen nemenen werd vorig jaar de Roma Cup gewonnen. Dit seizoen neemt het O16 team deel aan de Gallini World Cup in Italië, een groots toernooi om naar uit te kijken!

De voetbalsters worden naast de voetbaltechnische trainingen begeleid in hun ontwikkeling van topsportgedrag en met de combinatie sport en studie. Dit gebeurt aan de hand van fysieke testen, diverse seminars over het leven als topsporter en de samenwerking met de Topsport Talentschool OSG Willem Blaeu.

Op een Topsport Talentschool volg je voortgezet onderwijs met extra onderwijsvoorzieningen waardoor je studie en topsport goed kunt combineren. Voorbeelden zijn:

• Een flexibel lesrooster dat ruimte laat voor trainingen en wedstrijden.
  • Indien nodig een (gedeeltelijke) vrijstelling van bepaalde vakken.
  • Een aparte studieruimte.
  • Uitstel of aanpassing van de afname van repetities of schoolexamens.
  • Een gespreid examen over twee jaar (voor de absolute topsporter).
  • Begeleiding door een studie- en sportcoördinator.

Selectie voor de academie vindt op 14 februari van 14:30 tot 16:00 uur plaats gelijk met de open dagen van alle middelbare scholen. Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met de manager en hoofdtrainer Gerard Timmers door een mail sturen naar academie@vvalkmaar.nl

Onze sponsoren!