ALKMAAR - Allebei jong begonnen, maar met dezelfde passie, voetballen. Roos van Eijk begon bij Berdos, wat later VV Bergen werd, en speelde nog een jaar bij FC Castricum. Karlijn Woons begon bij VV Z.O.B in Zuidoostbeemster. Bij VV Alkmaar tekenden Karlijn en Roos afgelopen week een contractverlenging en zien een grote toekomst tegemoet. Deze twee toppers zijn allebei begeleid en getraind door de academie van VV Alkmaar, en maken de stap richting selectie.

VV Alkmaar academie
Bij VV Alkmaar staat opleiden voorop, dat merkten de meiden ook vrij snel in de academie. VV Alkmaar ziet kansen in meiden welke anderen misschien niet zien of niet opvalt en dit was ook de reden voor Karlijn en Roos om voor deze club te kiezen. Meiden uit het eerste komen eigenlijk vrijwel allemaal uit de eigen jeugdopleiding, spelen een groot deel van hun carrière hier en groeien mee met de club. Het opleidingstraject is goed en als speelster word je goed begeleid door de club. Je hebt grotere kansen om in het eerste te komen en uiteindelijk ook geselecteerd te worden voor de KNVB-selecties.

Oranje
Dat laatste gebeurde dus ook bij Karlijn en Roos. Beide meiden hebben al meerdere jeugdinterlands achter hun naam staan, waar zij toch best trots op mogen zijn. ’Mijn eerste interland was wel het meest bijzondere van alle wedstrijden’’ geeft Roos aan. Beiden meiden hopen dit jaar het EK te winnen met Oranje O17 en dan het jaar daarop naar het WK te mogen gaan. De hele wereld rondreizen en je passie uiten doormiddel van voetbal is en blijft toch geweldig.
De meiden hebben dit seizoen de stap richting selectie gemaakt. ‘’Je krijgt toch meer een uitdaging in de eredivisie’’ aldus Karlijn. ’’De stappen naar het eerste toe zijn toch bijzonder, en het is fijn om nu mee te kunnen met dar niveau’’ vervolgt Roos.

Buiten voetbal hebben de meiden eigenlijk niet tot weinig tijd voor hobby’s, dit ook zeker door school. Roos zit momenteel in haar examenjaar van 6 VWO van het Willem Bleau College en denkt erover na om volgend schooljaar business-studies te gaan volgen op het Inholland in Alkmaar. Voor Karlijn geldt eigenlijk hetzelfde. Zij is veel met school bezig en met trainen Wel geeft Karlijn elke zondag training bij een voetbalschool. Wat eigenlijk begon als iets tegen de verveling in de zomer, bloeit toch uit tot een wekelijkse vastigheid wat haar erg bevalt, ‘’Het is fijn om even lekker mijn hoofd vrij te maken en lekker even met wat anders bezig te zijn’’ geeft Karlijn enthousiast aan. Karlijn volgt de studie Marketing en communicatie op het Johan Cruijff College in Amsterdam en zit momenteel in het eerste jaar.

Toekomst
In de toekomst hoopt Roos een vaste plaats bij VV Alkmaar en in de eredivisie te kunnen bemachtigen en vanuit daar een vervolgstap te kunnen maken naar een ander team te spelen of eventueel naar het buitenland te kunnen gaan. Daarnaast hoopt zij grote stappen te kunnen maken bij Oranje. Dit geldt ook voor Karlijn, die als invalster al haar debuut mocht maken in het eerste in de wedstrijd tegen Feyenoord. Zij wil eerst presteren bij VV Alkmaar om over een aantal jaar een volgende stap te maken en droomt ervan om naar het buitenland te gaan.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram