ALKMAAR - Emmeke Henschen zal met ingang van komend seizoen gaan uitkomen voor PSV Vrouwen. De Eindhovense club heeft de komst van 18-jarige aanvoerster van VV Alkmaar vandaag bekend gemaakt. Henschen heeft een contract voor drie jaar getekend in de lichtstad.

Henschen, tevens jeugdinternational, kwam in de jeugd uit voor De Foresters in Heiloo. In het seizoen 2020-2021 maakte ze haar debuut in het de Eredivisie Vrouwen voor VV Alkmaar. Bij aanvang van dit seizoen werd de Alkmaarse aanvoerster van het team en dat was zij tot kort na de winterstop toen zij in het uitduel bij Feyenoord een blessure opliep. Sindsdien kwam zij niet meer in actie voor de club.

"Ik zal VV Alkmaar altijd dankbaar blijven voor de kans die mij geboden is en zal de club blijven volgen. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en heb die bij PSV gevonden. Ik wil nu eerst zo snel mogelijk fit worden om nog een mooi afscheid bij VV Alkmaar mee te maken", aldus Henschen.

Bron: Alkmaars Dagblad
Foto: Mike Schoonenberg Photography

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram