ROTTERDAM - Een gehavend VV Alkmaar heeft de aansluiting met de middenmoot gemist door bij hekkensluiter Excelsior met 2-1 onderuit te gaan. De Rotterdammers pakten hiermee hun tweede zege van het seizoen en naderen de Alkmaarders tot op vier punten.

Trainer/coach Mark de Vries moest vooraf puzzelen om tot een zo goed mogelijke opstelling te komen. De Alkmaarders beschikken over een volle ziekenboeg en vooral de afwezigheid van de tegen Feyenoord geblesseerd geraakte aanvoerster Emmeke Henschen liet zich gelden. De thuisploeg kwam al in de zevende minuut op voorsprong toen men een Alkmaarse aanval onderbrak en Britt Udink trefzeker was. Tien minuten voor de rust trok Sanne Koopman de stand gelijk na een vlotte aanval.

Verwacht werd dat VV Alkmaar na rust zou doordrukken, zeker na de ruime 5-1 zege op de Rotterdammers eerder dit seizoen. De beste kansen waren echter voor de thuisploeg, en met nog pakweg vijf minuten op de klok wist Daniëlle Noordermeer voor de 2-1 te zorgen. De teleurstelling was dan ook groot aan Alkmaarse kant. Anna Ruiter, aanvoerster bij absentie van Henschen, was in haar analyse kort en krachtig. "Dat we een aantal speelsters missen mag geen excuus zijn. We verliezen hier vooral van ons zelf."

Excelsior - VV Alkmaar 2-1 (1-1)