ALKMAAR – Na het vertrek van Steven Wilbrink als fysiotherapeut van VV Alkmaar heeft de club snel geschakeld en in Fysiotherapie Adams een nieuwe medische partner gevonden. Met de Alkmaarse praktijk heeft men een partij die gespecialiseerd is in sportfysiotherapie, manuele therapie en revalidatie. Daarnaast is er vanuit Fysiotherapie Adams een grote affiniteit met VV Alkmaar gezien de al jarenlange samenwerking.

Jos van Geffen van Fysiotherapie Adams is dan ook geen onbekende binnen de club, zo laat hij zelf weten. “Ik loop hier al een paar jaartjes rond en dat is eigenlijk begonnen vanuit de jeugd waar wij inloop-spreekuur hielden. Na het opzetten van de voetbalacademie is dat uitgebreid heeft mijn collega Devano Pieter hier de zaken op het complex meer aangepakt waardoor ik meer in de praktijk kon zijn. In al die jaren is er eigenlijk altijd wel contact geweest tussen ons als praktijk en VV Alkmaar of we in de toekomst niet meer voor elkaar kunnen betekenen en welke stappen we daarin verder maken. Daarin zijn we nu zover dat we deze samenwerking ook daadwerkelijk gaan intensiveren.”

Je hebt dus nu ook de selectie onder je hoede?
“Klopt, vanuit de praktijk is Devano hier dagelijks aanwezig voor de selectie en op wedstrijddagen gaat Jeffry mee van de opleiding fysiotherapie, die in nauw contact staat met Devano. In de ochtenden is Chris er , ook vanuit onze praktijk, die zich gaat bezig houden met de jeugdopleiding.”

En wat is je eigen rol daarin?
“Zelf ben ik de coördinerende factor en zorg voor een goede planning. Naast dat ik regelmatig op de club ben zal ik echter meer op de praktijk aanwezig zijn. Daar doe ik in ieder geval elke vrijdagmiddag allerhande zaken vanuit en voor de club. Denk daarbij aan second opinions, zaken die zich voor doen, maar ook plannen en ontwikkelen om op medisch gebied VV Alkmaar verder door te laten professionaliseren.

Wat ik persoonlijk ook erg leuk vind is dat wij jaren bij de academie actief zijn geweest en nu dus ook betrokken bij de selectie. Ik vind het prachtig om te zien dat zoveel van die meiden zich hebben doorontwikkeld tot een Eredivisie-speelster.”

Het mooie van de praktijk is dat jullie om de hoek gevestigd zijn. Kan je wat meer over de praktijk zelf vertellen?
“Ja wij zitten in de wijk Bergermeer en op de fiets ben je hier in vijf minuten, en andersom ook natuurlijk. Ook daar willen wij optimaal gebruik van maken. Waarom zou je altijd maar op de club willen behandelen terwijl je alle faciliteiten om de hoek hebt? Over de praktijk kan ik zeggen dat wij met ons team gespecialiseerd zijn in sportfysiotherapie, manuele therapie en revalidatie. Daarbij zijn wij vooral gericht op de onderste extremiteiten dus dat wil zeggen, voet, enkel, knie, heup. Vanuit de manuele therapie behandelen wij wel veel wervelkolom gerelateerde problematiek en rug, schouder- of nekblessures. Op het moment dat een blessure of klacht niet gerelateerd is aan de wervelkolom of onderste extremiteiten of te complex is verwijzen wij deze ook weer door naar een andere specialist. Gelukkig zien wij ook in de medische zorg dat men op het gebied van fysiotherapie steeds meer de kant op gaan van specialisatie. De fysiotherapeut die zogenaamd “alles kan” ziet men steeds minder.

Sport past bij ons. Een groot deel van ons team is gericht op de juiste revalidatie na sportblessures. Als praktijk zijn wij sportminded en ook betrokken bij de sport in de regio. Onze cliënten komen niet alleen uit Alkmaar, maar uit de hele regio.

Verder hebben wij ook nog een ruimte in De Meent waar we heel veel contact hebben met de sportarts die daar zit en daarnaast een goed dagelijks contact met de afdeling orthopedie van de Noord West Ziekenhuisgroep. Zo werken wij met hele korte lijntjes en dat gaat fijn. Dat medische netwerk dat wij zo hebben gecreëerd willen wij met VV Alkmaar ook creëren in een strakke organisatie waarin je snel kunt schakelen en dat zien wij zeker met vertrouwen tegemoet!”.

Zie ook: https://www.fysiotherapieadams.nl/

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram