EINDHOVEN - VV Alkmaar heeft zondag lang zicht gehad op een goed resultaat bij PSV, maar stond aan het eind van het duel toch met lege handen. Op De Herdgang scoorde Anika Rodriguez in de 88e minuut de enige goal van de wedstrijd.

De ploeg van trainer/coach Mark de Vries had de zaakjes heel lang prima voor elkaar. Verdedigend gaf het zeker in de eerste helft nauwelijks iets weg en in balbezit liet men een aantal aardige combinaties zien. Na een kwartier spelen leverde dat zelfs een flinke kans op voor aanvoerster Emmeke Henschen, maar het schot met links was te zwak om keepster Sari van Veenendaal te verrassen.

Ook na de rust hield de Alkmaarse formatie lang stand al kwam men ook goed weg toen Naomi Pattiwael de paal raakte. Het duel leek hierna op 0-0 af te steven tot Mandy van den Berg in de 88e minuut een corner nam die door Rodriguiez tegen de touwen werd gekopt.

VV Alkmaar blijft door de zege voorlaatste met zes punten uit zeven duels en ontvangt vrijdag hekkensluiter Excelsior. PSV deelt de tweede plaats met Ajax en FC Twente op één punt achterstand van koploper Feyenoord. Zondag treffen Ajax en PSV elkaar in Amsterdam.

Bron: Alkmaars Dagblad

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram