ALKMAAR – VV Alkmaar heeft in XYTO Media een mediapartner gevonden. De Alkmaarse voetbalvereniging, met hun hoogste team uitkomend in de Eredivisie Vrouwen, en het Heerhugowaardse mediabedrijf zijn dat afgelopen week overeen gekomen.


XYTO Media is een jong, dynamisch bedrijf met inmiddels een imposante portefeuille. Men is gespecialiseerd in het maken van vakgerichte magazines en heeft inmiddels 85 online dagbladen in het hele land waarbij de focus dagelijks op regionaal nieuws ligt. Als onderdeel van de regiodagbladen brengt men in het HAL-gebied ook nog eens vier keer per jaar de krant Update uit.

Stefan Mol directeur van XYTO Media: “Wij willen XYTO Media en Regiodagbladen.nl nog meer vergroten in de markt. Wij brengen dagelijks regionaal nieuws met betrekking tot evenementen, 112 en natuurlijk sport. Onze sportredactie besteed al langere tijd uitgebreid aandacht aan het vrouwen- en meidenvoetbal wat de laatste jaren natuurlijk enorm in opkomst is. VV Alkmaar speelt daar in deze regio een voorname rol in, niet alleen omdat ze uitkomen in de Eredivisie Vrouwen, maar ook als opleidingsinstituut. De gedrevenheid en ambities van de club passen dan ook uitstekend bij onze eigen ambities en wij kijken dan ook uit naar een mooie samenwerking.”

Ook Patrick Tenthof algemeen manager bij VV Alkmaar is content met het mediapartnerschap. “Het afgelopen seizoen hebben wij al fijn en nauw samengewerkt met XYTO Media. In Paul van der Molen heeft men een hoofdredacteur die een grote affiniteit heeft met het vrouwen- en meidenvoetbal. Als een jong bedrijf en een jonge voetbalclub elkaar op deze manier sterker kunnen maken, dan kan ik dat alleen maar toejuichen. Dit partnerschap en een vruchtbare samenwerking past uitstekend in de stappen die wij willen maken als club”

XYTO Media bracht afgelopen seizoen in de speciale kwartaalkrant Update al een drie pagina’s groot artikel over de organisatie van VV Alkmaar en heeft op het online dagblad Alkmaarsdagblad.nl zelfs een speciale pagina ingericht voor de Alkmaarse club met verslagen, nieuwtjes etc.

VV Alkmaar en XYTO Media zullen de samenwerking de komende tijd stapsgewijs verder intensiveren.

FOTO: Patrick Tenthof (links), algemeen manager VV Alkmaar en Stefan Mol (rechts), directeur van XYTO Media.(fotografie: Paul van der Molen)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram