Gisteravond heeft coach van de selectie Corina Dekker de plannen van VV Alkmaar voor 2019-2025 gepresenteerd aan ouders van speelsters van de vereniging.

Hoofdpunten waren:

• Academie, beloften en de selectie organisatorisch samenvoegen tot één geheel vallend onder één staf.
  • Corina Dekker wordt vanaf seizoen 2019-2020 technisch manager van de gehele vereniging.
  • Ieder team heeft een trainer en assistent-trainer.
  • Één methode wordt gehanteerd mbt training en spelervolgsysteem van academie tot en met selectie.
  • Uitbreiding van aantal trainingsmomenten (van 3 tot uiteindelijk bij de selectie 7 trainingen per week) en aanvulling met aparte looptrainingen.
  • De opleiding uitbreiden en speelsters meer individueel begeleiden zodat er een grotere doorstroom is naar het 1e elftal. Dit seizoen stromen 8 Beloften door naar het 1e elftal en 7 speelsters van o17 naar de Beloften.
  • Zaalvoetbal voor academiespeelsters is toegestaan. Voor VV Alkmaar teams o15 en o17 ook maar geen wedstrijden op donderdag- of vrijdagavond.
  • Voor academiespeelsters zal altijd gekeken worden wat voor de speelster het beste is; spelen bij eigen vereniging tussen de jongens of instromen in onze teams. Ontwikkeling is doorslaggevend.
  • Via spelersponsoring is het voor iedere speelster mogelijk haar eigen contributie terug te verdienen
  • Gesprekken met alle academiespeelsters en oouders zullen op korte termijn plaatsvinden.

Alle ouders ontvangen de presentatie en toelichting per mail.