Hallo Roos, jij gaat samen met je team naar Dallas toe voor een internationaal toernooi. Hiervoor hebben jullie als team al veel gedaan om geld in te zamelen om de reis te kunnen bekostigen. Graag willen we meer horen van jou, hoe je er naar toe leeft en wat er allemaal al is gebeurd om als team naar Dallas te gaan. Kun je allereerst jezelf voorstellen aan de lezers?

Ik ben Roos van Eijk, veertien jaar en ik kom uit Bergen. Sinds dit seizoen speel ik bij VV Alkmaar als keepster bij het O15 team. Ik zit in het vierde jaar van het gymnasium op het Willem Blaeu en kan op deze manier sport en school combineren met mijn LOOT-status. Ik ben begonnen met voetballen bij vv Bergen, daarna ben ik één jaar naar FC Castricum gegaan en nu speel ik hier bij VV Alkmaar.

Wat vind je zo leuk aan het voetballen bij VV Alkmaar?
Ik vind het leuk om te voetballen bij VVAlkmaar omdat ik mij persoonlijk goed kan ontwikkelen en veel train. We maken allerlei leuke en gave dingen mee, zoals voorwedstrijden en toernooien tegen andere mooie clubs en natuurlijk naar Dallas!

Hoe ben jij je aan het voorbereiden op het toernooi in Dallas?
Op voetbaltechnisch vlak zijn we ons aan het voorbereiden met onze trainster Chantal Schouwstra en ik als keepster met keeperstrainer Bob Beentjes. Zij gaan ook mee naar Dallas. Voor de praktische zaken hebben we een hele leuke presentatie gehad van Sam en Kazia Blom. Zij hebben ervaring met buitenlandse sportreizen en helpen ons team met de voorbereidingen, zoals de tickets, het huis, het vervoer en alle gave uitjes die we daar gaan ondernemen.

Om het financiële plaatje rond te krijgen hebben jullie met O15 een aantal acties gehouden, kun je daar wat meer over te vertellen?
De reis kost natuurlijk heel veel geld en iedereen moet dit zelf betalen. Om de kosten per persoon te verlagen, hebben wij als team verschillende acties bedacht om geld in te zamelen. Iedere speelster heeft een doos vetbollen verkocht en elke wedstrijd hebben we een wedstrijd-/balsponsor. Een moeder van een speelster uit ons team, Malika Verbeek, heeft via Facebook een veiling/loterij opgezet waar ze enorm veel geld mee heeft opgehaald (prijzen waren bijvoorbeeld kappersbonnen, een AZ VIP arrangement, een manicure behandeling en paardrijlessen). Dit is echt een heel groot succes geworden waar we haar heel dankbaar voor zijn! Ik heb zelf ook nog persoonlijke sponsoren gevonden zoals familie en vrienden die mij financieel steunen.

Wat zijn de acties die er nog aankomen om geld bij elkaar te krijgen om naar Texas te vertrekken?
Bij de wedstrijden van het eerste team van VV Alkmaar gaan we nog een doelpuntenactie organiseren en verkoop van muffins en chocolade. Er loopt op dit moment ook nog een spaarpotactie. Deze staan bij winkeliers op de toonbank. Tevens sponsort José Polonio van restaurant Comer een tientje per gescoord doelpunt van ons tot aan de reis Dallas.

Wauw, dat is geweldig! Als mensen nog willen helpen hoe kunnen ze een steentje bijdragen?
Als we nog acties hebben, kondigen we dit aan op onze Facebook pagina VV Alkmaar MO15 en op Instagram @vvalkmaar015. Alle hulp is welkom!

Waar kijk je het meeste naar uit als je denkt aan deze week in Amerika?
Als eerste natuurlijk de wedstrijden! Er doen allemaal teams mee uit o.a. Amerika, Zweden, Canada, Colombia en Mexico. We gaan proberen zo ver mogelijk te komen in onze poule en hopen op mooie wedstrijden. We gaan erheen om te winnen! Ook kijk ik natuurlijk uit naar de gehele reis met mijn team en de gezellige momenten die we gaan beleven!

Wat wil je zeggen tegen alle, ondernemers/mensen die jullie team gesponsord hebben?
Iedereen die ons team sponsort met grote en kleine bedragen zijn we zeer dankbaar en zij helpen om onze droom waar te maken. Allemaal bedankt voor de bijdragen!