Feiten

  • Rugnummer: 1
  • Geboortedatum: 22/7/1997
  • Positie: Keeper
  • Vorige Clubs: v.v. Union, R.K.H.V.V., SC Westervoort, CTO Amsterdam en Ajax.

Vertel

Hoi!

Ik ben Paulina. Ik ben 20 jaar oud en kom uit een sportief gezin. Allebei mijn ouders lopen hard en daarnaast doet mijn moeder ook regelmatig aan fitness. Ik heb twee jongere broertjes die ook voetballen, maar dan bij onze concurrent Achilles’29 in de JO19-1. Zelf ben ik op mijn 9de begonnen met voetballen, of beter gezegd keepen. Toen mijn broertjes hun zwemdiploma A hadden gehaald, vroeg mijn moeder of zij misschien op voetbal wilden. Aangezien ik op school altijd in de pauzes met mijn vrienden aan het voetballen was, wilde ik ook wel op voetbal. Op het schoolplein zeiden de jongens op het begin tegen mij dat ik maar op doel moest gaan staan, omdat ik niet zo goed kon voetballen en zij keepen niet zo leuk vonden. Later werd ik vaak gekozen omdat ik best aardig kon keepen.

Vanaf de E-pupillen stond ik al minimaal 1 helft per wedstrijd op doel en vanaf de D-pupillen was keeper de enige positie voor mij. Voordat ik begon met voetballen deed ik al aan judo. Dit heb ik 8 jaar gedaan. Ik heb een tijdje voetbal en judo gecombineerd, maar uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om mij volledig op voetbal te richten. Verder heb ik ook nog 2 jaar op atletiek gezeten.

Ik kom uit Nijmegen en ben op mijn 16de verhuisd naar Amsterdam om bij CTO Amsterdam te gaan spelen. Op dat moment speelde ik voor nationaal O17 en CTO leek mij de beste keuze om voor de nationale jeugdelftallen in aanmerking te blijven komen. Vanwege mijn school en voetbal ben ik in Amsterdam gebleven, nadat ik uitstroomde bij CTO. Inmiddels woon ik al vier jaar op mezelf.

Naast dat ik nu voetbal bij VV Alkmaar is school ook erg belangrijk voor mij. Ik heb mijn Vwo-diploma op zak en studeer nu aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik volg de opleiding Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO). Inmiddels zit ik in het derdejaar van mijn studie. Na deze studie wil ik waarschijnlijk een master in bewegingswetenschappen gaan doen.

Via mijn studie heb ik vorig jaar mijn TCIII diploma gehaald. Hiervoor heb ik een jaar stage gelopen bij SC Buitenveldert Meiden O16. Ik vind het leuk om training te geven, maar heb voor dit seizoen besloten om mij volledig te richten om mijn studie en voetbal.

Wanneer ik tijd heb om met mijn vriendinnen af te spreken, ga ik graag naar de bioscoop. Ook komt het weleens voor dat we een film- of seriemarathon houden bij iemand thuis. Tot slot vind ik het leuk om met mijn vriendinnen uit eten te gaan. Vaak gaan we dan voor een sushirestaurant.

Ik hoop ooit bij het Nederlands Vrouwenelftal aan te kunnen sluiten, maar richt me voor dit seizoen vooral op wedstrijden spelen bij VV Alkmaar. Ik heb het seizoen hiervoor (te) weinig wedstrijden gespeeld. Ik heb de keuze gemaakt voor VV Alkmaar omdat ik denk dat ik hier meer wedstrijdminuten kan maken dan bij mijn vorige club. Ook kan ik mijn opleiding in Amsterdam goed combineren met voetbal bij VV Alkmaar.

Tot nu toe ben ik heel tevreden met mijn keuze. Ik heb het gevoel dat de technische staf zowel het individu als het team wilt helpen te ontwikkelen en de speelstersgroep is ontzettend enthousiast en gedreven. Ik ben er van overtuigd dat wij er met z’n allen een mooi seizoen van kunnen maken!

Sponsor mij!!!