Hoi Nicolle, je staat de laatste zeven wedstrijden voor onze selectie onder de lat dus je bent duidelijk in vorm! Wanneer ben je begonnen met voetballen en waar heb je gespeeld tot nu toe?
Ik ben begonnen toen ik 4 jaar oud was, bij RKVV Dem in Beverwijk, bij de jongens. Hier heb ik tot mijn 16de gevoetbald en ben daarna overgegaan naar het dames voetbal. Dit heb ik bij Reiger Boys in Heerhugowaard gedaan. Hier heb ik 3 jaar gevoetbald en ben daarna voor Telstar gevraagd. Ik ben mee overgegaan van Telstar naar VV Alkmaar waar ik nu voor het tweede seizoen speel.

Ben je altijd keepster geweest en waarom?
 Ik ben vrij snel keeper geworden. Vanaf de F-jes sta ik op doel. Eerst was dit een helft en later toen ik in de selectie elftallen kwam, werd ik vaste keeper. Ik vond het altijd wel leuk om ballen tegen te houden, om te vliegen en vies te worden. En toen ik gevraagd werd voor de selectie om te keepen, toen moest ik hele wedstrijden keepen. Dat heb ik gedaan en sindsdien ben ik keeper en heb het altijd met plezier gedaan.

Wat voor type keepster ben je? Wat vind je van jezelf je beste kwaliteiten en waar wil je vooral beter in worden?
Ik ben een meevoetballende keeper. Dat betekent dat ik voor mijn zestien sta om mijn verdediging te helpen waar nodig en mee op te bouwen. Ik vind mijn trap en 1op1 situaties een kwaliteit van mij. In mijn korte inspeelpass en mijn coaching vind ik dat ik nog beter kan worden.

Welke ambities heb je in het voetbal?
Ik wil het liefst dit seizoen keepend in de basis bij het eerste afmaken. Verder kijken doe ik niet echt. Ik zie gewoon wat er op mijn pad komt. Ik wil zo lang mogelijk blijven genieten van het spel en er plezier in blijven houden. Gaat dat samen op het hoogste niveau, wil ik dat natuurlijk zo lang mogelijk blijven doen.

Wat is je mooiste voetbalervaring?
Ik heb eigenlijk twee hele mooie ervaringen in het voetbal. De eerste is de bekerfinale halen, toen ik nog in de jeugd speelde. We hadden een heel goed bekertoernooi gespeeld en waren tot het eind gekomen.
De tweede is mijn debuut in de eredivisie. Dit is twee jaar geleden geweest bij Telstar. Ik ben toen begonnen op de bank en heb mezelf in de basis geknokt. Ik mocht toen beginnen tegen Heerenveen, thuis. Deze wedstrijd hebben we toen met 2-0 gewonnen. Dit is ook een moment die ik nooit meer zal vergeten.

Jij als keepster overziet het veld als geen ander. Waar kan het team zich nog sterker in maken?
Wij kunnen heel slordig aan de bal zijn en soms de verkeerde keuze maken. We willen de bal te snel vooruit spelen, terwijl het makkelijker is om de bal naast je te spelen en de rust te bewaren.

Werk of studeer je nog naast het voetbal en is dat goed te combineren?
Ik studeer aan de ALO in Amsterdam en zit momenteel in mijn 4de en laatste jaar. Dit is goed te combineren want ik heb op school een topsportstatus en dat houdt in dat ik mijn rooster zelf een beetje mag aanpassen om op tijd te komen bij mijn training. Ik kan dus mijn lessen zelf inplannen zodat ik alles kan volgen en toch kan trainen.

Bij schrijven moeten jullie de allesbepalende wedstrijd tegen sc Heerenveen spelen. Wie wordt vijfde in de poule? Wat voor wedstrijd gaat het worden?
Ik hoop natuurlijk dat wij vijfde worden in de poule. Wij hebben nog twee wedstrijden te spelen en moeten hierin 6 punten pakken, hier zijn wij ons van bewust en gaan hier ook alles aan doen met z’n allen.
De wedstrijd van vrijdag wordt een spannende wedstrijd denk ik, met twee ploegen die vol voor de winst gaan. Ik denk dat we aardig aan elkaar gewaagd zijn. Maar als wij er als een team staan en elkaar helpen en voor elke meter strijden, zal het ons gaan lukken.

Dank je wel Nicolle en veel succes en plezier het resterend seizoen!