Hoi Milicia, je hebt onlangs minuten gemaakt in Oranje O16, gefeliciteerd! Wanneer ben jij begonnen met voetballen en waar heb je gespeeld tot nu toe?

Ik ben begonnen met voetballen toen ik 5 jaar was bij sv Koedijk. Daarna ben ik naar Telstar meiden gegaan en dat is nu VV Alkmaar geworden.

Dit is jouw tweede seizoen in dit academieteam, wat is verschillend vergeleken met spelen in een jongensteam?

Het is eigenlijk bijna hetzelfde want we spelen wel tegen jongens alleen dan nu met een meidenteam.

Waar sta je in het veld en is dit altijd je positie geweest?

Ik sta nu links- of rechtsback. Nee, dit is niet altijd zo geweest. Ik ben begonnen als centraal achterin, toen ben ik naar het middenveld gegaan en daarna pas als back speler.

Wat vind je van jezelf je beste kwaliteiten en waar wil je vooral beter in worden?

Ik vind persoonlijk dat één van mijn betere kwaliteiten als backspeler is, het opkomen aan de zijkanten. Natuurlijk heb je op mijn leeftijd veel verbeterpunten maar iets waar ik mij op dit moment echt op wil focussen is de juiste momenten kiezen wanneer ik kan doordekken of niet.

Jullie hebben het pittig in de Jongens O16 competitie, hoe vind je het gaan met het team? Waar zijn jullie als team sterk in en wat moet vooral beter?

Als team denk ik dat we elke wedstrijd heel hard werken voor het team en voor onszelf. Onze kwaliteiten van het team zitten denk ik in het positiespel en in onze technieken, Ik denk dat ons verbeterpunt is dat we veel meer dingen mogen laten zien die wel op trainen doen maar niet in de wedstrijd zoals trucjes en acties.

Je speelt ook nog zaalvoetbal, hoe vaak train en speel je in de zaal? Is dit goed te combineren met op het veld?

Ik train één keer per week met het zaalvoetbalteam, op woensdagavond. De wedstrijd spelen we op vrijdagavond. Ja, het gaat hartstikke goed met combineren, In de zaal train je dingen die je op het veld minder traint, zoals in de kleine ruimte voetballen. Ik vind dat de zaal juist een hele goede aanvulling is op je technieken.

Wat vind je leuker als je zou moeten kiezen?

Veldvoetbal.

Wat is het leukste wat je beleefd hebt op de academie?

Het toernooi in Italië, daar zijn we eerste geworden!

Vorige week mocht je voor Oranje minuten maken in de oefeninterland tegen Engeland. Hoe was dat?

Ja dat was super vet om mee te maken! Ook hele leuke herinneringen gemaakt.

Wat is je ‘voetbaldroom’?

Om in het eerste team van het Nederlands elftal te spelen en daarnaast zou ik in het buitenland willen voetballen.

Naast al het voetballen ga je natuurlijk naar school en doe je dit jaar eindexamen. Wat zijn je vervolgplannen?

Ik zou graag als ik mijn diploma heb gehaald naar het Cios in Haarlem of  de opleiding ‘Sport & Bewegen’ in Alkmaar willen gaan.

Dank je wel Milicia en heel veel succes en plezier de tweede helft van het seizoen!

Dank je wel, ik ga mijn best doen!