Hoi Kim, je gaat afscheid nemen van VV Alkmaar, dat vinden wij bijzonder jammer! Voor we hier verder op ingaan stellen we je graag voor aan de lezers. Wanneer ben jij begonnen met voetballen en waar heb je gespeeld tot nu toe?
Ik ben op mijn 7de begonnen bij FC Castricum. Hier heb ik tot en met de B1 tussen de jongens gevoetbald. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar Telstar en uiteindelijk ben ik bij VV Alkmaar terecht gekomen.

Jij bent een echte middenvelder, altijd het voetje ertussen om de bal te veroveren! Heb je altijd op deze positie gespeeld?
Ik heb vroeger ook wel eens wedstrijden achterin gespeeld, maar het middenveld vond ik altijd al de leukste positie.

Wat is je mooiste voetbalervaring van afgelopen jaren?
In de afgelopen jaren heb ik veel mooie ervaringen opgedaan. Zowel op het veld als naast het veld met het team. Van promotiewedstrijden, belangrijke overwinningen tot het trainingskamp in Portugal. Uiteindelijk blijft toch mijn mooiste voetbalervaring mijn debuut in de Eredivisie bij Telstar.

Wat is de reden dat je stopt? Was het de enige mogelijkheid of een moeilijke beslissing? Zie je dit moment als het afsluiten van een (mooie!) periode of hoop je in de toekomst weer het veld op te gaan?
Ik ben gestopt bij VV Alkmaar omdat ik een langdurige blessure heb. Tijdens het afgelopen seizoen is deze blessure erger geworden waardoor ik niet meer zonder pijn op het veld kon staan. Voetbal is nog steeds mijn passie waardoor het een hele moeilijke beslissing was, maar op dit moment wel de enige juiste keuze. Voor nu ligt mijn focus volledig op mijn herstel, maar ik sluit niet uit dat ik ooit nog ga voetballen.

Waarin vind je het team sterk en heb je tips voor de komende wedstrijd?
Het team heeft heel veel verschillende kwaliteiten en de meiden geven er alles voor om als individu maar ook als VV Alkmaar de top te bereiken. Voor de komende wedstrijden heb ik geen specifieke tips. Ik heb er vertrouwen in dat de meiden weten wat ze te doen staat en als ze van hun eigen kwaliteiten uitgaan, gaat het helemaal goed komen.

Werk of studeer je nog naast het voetbal en wat zijn je toekomstplannen?
Ik zit momenteel in mijn tweede jaar van mijn studie, Communicatie en informatie wetenschappen, aan de Vrije Universiteit. Ik heb nog geen concrete toekomst plannen, eerst even goed uitrusten en bijkomen.

Ten slotte wil ik het team, de staf, de supporters en de club ontzettend bedanken voor alle mooie momenten, de support en de steun in de afgelopen jaren.

Dank je wel Kim, we gaan je missen en veel beterschap, succes en plezier voor de toekomst!