Wij zijn ontzettend blij met Kesselaar & Zn als sponsor van VV Alkmaar en trouwe bezoeker van onze wedstrijden.  We stellen jullie graag voor aan de lezers van de nieuwsbrief

René Kesselaar, je bent de oprichter van bouwbedrijf Kesselaar & zn en jullie zijn als vriendengroep uit de rugby dit bedrijf gestart, wat bijzonder!  Werkt dat, business en vrienden?

Vanuit de rugbysport dezelfde mentaliteit, waarde en respect, samenwerken en als gelijke  communiceren, gelijkwaardig zonder hiërarchie. En dit gaat heel goed samen.

Een mooie titel hebben jullie in de wacht gesleept: “Slimste bedrijf van Nederland”, waarmee is deze titel vooral behaald? En waarom in zee gaan met Kesselaar & Zn ?

Anders denken wordt anders werken, wat wij doen is helemaal niet zo slim maar eenvoudig, alleen lastig toe te passen in een wereld vol ego’s. Wij hebben laten zien dat de waarde van een bedrijf in mensen zitten en niet in het geld. Geld verdien je met je mensen en dat vonden ze heel erg slim.

Mannen uit de rugby dus, hoe is de belangstelling voor vrouwenvoetbal en VV Alkmaar dan ontstaan?

Eigenlijk via Claire Dinkla, haar ouders zijn al heel lang onze vrienden.

Claire bleek al heel vroeg een talent te zijn en daar komen kosten bij; keeperschool, loot, handschoenen, kleding enz, enz. Zo zijn wij jaren betrokken bij Claire en kwamen erachter dat de dames hun stinkende best doen en niet de waardering krijgen die ze eigenlijk verdienen. Toen kwam Gijs Schot met het verhaal dames voetbal in Alkmaar en wij hoefden daar niet lang over na te denken.

Iedere thuiswedstrijd zijn jullie met een aantal collega’s van de partij en maken er een gezellige avond van. Hoe vind je het seizoen gaan tot nu toe?

Wij leren de ouders kennen van de dames die zijn zo betrokken, onwijs. Het kan alleen maar leuker worden en we staan nu vijfde.

Zijn er vanuit de rugby nog parallellen te trekken of tips die je VV Alkmaar kunt geven?

Respect en geen commentaar op de scheidsrechter, daar kunnen de voetbalheren nog wat van  leren. Zou de dames meerdere rugbytrainingen laten volgen want dat is goed voor het lichamelijk contact en zelfvertrouwen.

Wat maakt dat jullie iedere thuiswedstrijd weer op de fiets langskomen en trouw komen aanmoedigen?

De gezelligheid, leuke avond en bovenal het sfeertje, de dames komen na de wedstrijd bij ons langs en wij raken er al meer bij betrokken.

Jullie doen het hartstikke goed en een groot compliment namens onze groep.

Dank je wel René, dat is fijn te horen! Tot na de winterstop.