Katja Snoeijs, speelster Vrouwen

 

Hallo Katja, op welke leeftijd ben je als voetbalster begonnen en bij welke clubs heb je gespeeld ?

Ik ben op voetbal gegaan toen ik een jaar of 4 à 5 was. Ik ben toen bij Sporting Martinus in Amstelveen tussen de jongens gaan voetballen en heb dit tot de B-junioren altijd gedaan. Toen werd het fysiek te zwaar en ben ik overgestapt naar Fortuna Wormerveer. Daar heb ik twee jaar in het eerste dameselftal gespeeld en vanaf daar heb ik de overstap gemaakt naar Telstar.

 

Wat is je positie, heb je altijd deze positie gespeeld en is dit je favoriete plek in het veld?

Ik ben spits dus sta in de punt van de aanval. De laatste jaren ben ik niks anders meer gewend en ik kan mij ook geen leukere positie voorstellen. In de jeugd heb ik wel op heel verschillende posities gespeeld. Zo heb ik ook in de verdediging en op het middenveld gespeeld. En ik ben zelfs nog keeper geweest.

 

Je bent als topscorer de winterstop ingegaan, gefeliciteerd! Hoe veel doelpunten ga je de tweede seizoenshelft maken?

Dankjewel. Tja helaas kan ik niet in de toekomst kijken maar ik hoop natuurlijk zoveel mogelijk.

 

Wat is je mooiste voetbalmoment?

Ik heb heel veel mooie momenten meegemaakt maar ik denk dat de promotie naar de topklasse met Fortuna Wormerveer mij wel het meeste bij is gebleven. We hadden het in de competitie laat liggen en moest daarom de nacompetitie winnen en uiteindelijk is dat ook gelukt. De ontlading na het fluitsignaal van de finale en het feest daarna zit nog goed in mijn geheugen.

 

De NOS is gestart met het uitzenden van samenvattingen van het vrouwenvoetbal, een goede zaak! Hoe was het jullie wedstrijd tegen PSV terug te zien bij Studio Sport?

Ja, het is zeker een goede zaak voor het vrouwenvoetbal. Helaas hadden we verloren en dat maakte het toch wat minder leuk om de samenvatting te bekijken. Maar dat we op TV waren was wel weer heel cool.

 

Zaterdag spelen jullie tegen Ajax. Wat voor een wedstrijd gaat het worden? Wat moet het team beter doen om in de top te kunnen meedoen?

Ik denk dat het een spannende wedstrijd gaat worden. De laatste thuiswedstrijd wisten we 3x te scoren en dat is ons voorheen nog niet gelukt tegen Ajax. Als wij nu zorgen dat we geen doelpunten tegen krijgen, kan het een leuke wedstrijd worden.

Ik denk dat we als team meer rust moeten hebben als wij de bal hebben. We willen vaak te snel en te graag naar voren waardoor we vaak de bal verliezen en er weer achteraan moeten.

Wie is jouw voorbeeld bij de vrouwen en/of mannen en waarom?

Voor mij is in Nederland Kasper Dolberg een speler waar ik graag naar kijk. Hij is ook spits dus ik kan mij goed inleven in zijn spel. Ik kan echt genieten van zijn acties in een wedstrijd. En als ik kijk naar alle voetballers vind Messi boven iedereen uitsteken.

Wat doe je naast het voetbal in het dagelijks leven?

ik studeer aan de ALO amsterdam. Dat is een opleiding om docent lichamelijke opvoeding te worden. Hiervoor loop ik 1 dag in de week stage op een basisschool en ga ik 4 dagen in de week naar school waar ik theorie vakken heb en praktijkvakken zoals basketbal, hockey en turnen.

Daarnaast ben ik trainer/coach van een JO15-1 team dus sta ik op dinsdag en donderdagavond op het veld trainen te geven en coach ik op zaterdag de wedstrijd.

Dank je wel en heel veel succes met de tweede helft van dit seizoen!