Hallo Ilvy,

Ook jij zit thuis in deze coronaperiode, wij zijn benieuwd wat jij doet in deze dagen en ook willen we terugblikken op afgelopen seizoen en willen we alvast vooruitkijken naar volgend seizoen. Wil je jezelf even voorstellen?
Ik ben Ilvy Zijp, 16 jaar en ik woon in Akersloot. Dit is mijn eerste jaar bij VV Alkmaar. Mijn positie is spits maar ik sta soms ook links/rechtsbuiten of op 10. Ik ben erg doelgericht en ik ben tweebenig.

Wat vind je zo leuk aan het voetballen bij VV Alkmaar?
Voetballen bij VV Alkmaar is anders dan bij een amateurclub, je voetbalt op een hoger niveau en je traint veel vaker in de week om zo nog beter te worden.

Kun je ons meenemen in een vogelvlucht door het seizoen heen; hoe is het gegaan met het team en wat heeft dat met jou gedaan als speelster?
Ik ben 3 jaar geleden bij VV Alkmaar gekomen, ik trainde toen alleen nog maar mee. Vorig jaar kreeg ik de uitnodiging om voor VV Alkmaar te komen spelen. Ik speel dit seizoen in de Mo15 in een jongenscompetitie. Als trainster kregen we Chantal Schouwstra, zij is speelster van het 1e elftal. Ik heb heel veel van haar geleerd. Mijn doel is het 1e te halen, en omdat het zo goed ging mocht ik na de winterstop al met de Mo17 meetrainen, ik speel dan de wedstrijden nog met mijn eigen team. Volgend seizoen ga ik de overstap maken naar de beloften dus mijn doelstelling komt redelijk dichtbij. Ik ga dan niet meer spelen met de meiden van de Mo15. Dit team zal ik erg missen want we hadden het heel leuk met elkaar en het begon ook steeds beter te lopen in het team. Ik ga volgend seizoen met frisse moed de uitdaging aan om me nog een stapje beter te maken. Op 21 april kwam Chantal langs om de prijs “speelster van het jaar” uit te reiken, deze prijs heb ik mede te danken aan mijn teamgenoten.

Hoe zit jouw dag eruit in quarantaine? Hobby’s, school, sporten, wat houdt jou bezig?
Ik heb eigenlijk geen school meer, want ik zit in mijn examenjaar waardoor we al met alles eerder klaar waren om daarna alleen maar oefenexamens te maken om goed te oefenen voor het echte examen, maar die gaan niet meer door vanwege het coronavirus. Nu moeten we wel alle schoolexamentoetsen hebben gemaakt/ingehaald en ingeleverd hebben om ons diploma te krijgen. Elke dag ben ik voor mezelf aan het trainen om nog een beetje fit te kunnen blijven in deze coronacrisis en dat doe ik door bijv. elke dag even wat oefeningen met de bal te doen en we krijgen verschillende challenges van onze trainster.

Wat doe je voor school en wat wil je graag worden?
In het 1e en 2e jaar heb ik op het OSG willemblaeu gezeten in Alkmaar en in het 3e
en 4e jaar ben ik naar het Van der Meij College gegaan, ook in Alkmaar. Ik heb me ingeschreven voor een vervolgopleiding op het Horizon College voor de opleiding Bouwkunde. Deze opleiding wordt gegeven in Heerhugowaard.
Het liefste wil ik natuurlijk profvoetbalster worden en daar ga ik ook vol voor.

Wie is je voorbeeld en waarom?
Van de vrouwen is het Lieke Martens, want ze is tweebenig en scoort ook regelmatig.
En van de mannen is het Lionel Messi, want in mijn ogen is hij de beste van de wereld en zo goed hoop ik later ook te worden.

Je bent talent van het jaar geworden van VV Alkmaar O15, 2019-2020. Gefeliciteerd! Volgend seizoen zit je in de selectie van het beloftenelftal. Wat zijn jouw doelstellen voor komend jaar?
Ja, dankjewel. Ik wil doelgerichter worden om zo een basisplek te veroveren om deze vervolgens niet meer af te staan en hopelijk volgend jaar de stap te maken naar het 1e elftal.

Wat is jouw motto wat je graag aan de lezers wil meegeven?
“Geef nooit op en blijf geloven in jezelf en geniet van ieder moment”.

Mooi gezegd! Bedankt Ilvy. We hopen dat we snel weer kunnen voetballen en succes volgend seizoen!