Het toernooi wat onder slechte weersomstandigheden begon maakte een zonnige finaledag mee!
Op deze dag verloor ons U15 team met 0-1 van ADO den Haag maar wist met een overtuigende winst op SC Excelsior de 3e plaats te bereiken, top meiden!!
Team Regio NH, het gelegenheidsteam van dit toernooi met talent uit de regio presteerde boven verwachting. Gewonnen werd van Feyenoord en de wedstrijd om de 5e plek werd met penalties verloren van SC Heerenveen. Uit dit team werd de speelster van het toernooi gekozen: Daphne Stoop.
Beste keepster werd Bo van den Bosch van ADO den Haag.

In de U17 categorie eindigden beide Zweedse teams onderaan. Een beetje vertekend want HGH presteerde zaterdag uitstekend maar werd op doelsaldo 3e. Dat is voetbal…ons U17 team speelde een lekker toernooi en dat is misschien de verdienste van een zwaar competitiejaar in de jongenscompetitie! Gewonnen werd van het sterke DIA en de finale werd net als vorig jaar gespeeld tegen Feyenoord. Een gelijkopgaande wedstrijd eindigend in 1-1 betekende dus ook hier penalties. Feyenoord wist deze reeks te winnen en werd zo voor de tweede keer winnaar van de cup. Als beste speelster werd de nr 10 van DIA Shijona Martina gekozen en ook hun keepster, Charon van Pelt viel in de prijzen als beste keepster van het toernooi.

Meiden, we hebben van jullie sportieve prestaties genoten dit weekend!
Wij danken alle deelnemers, toeschouwers, scheidsrechters en vrijwilligers voor hun bijdrage aan een wederom geslaagde editie van dit toernooi!

Ranking Academy Cup 2019
U15: 1. Twente Regio, 2. ADO Den Haag, 3. VV Alkmaar, 4. SC Excelsior, 5. SC Heerenveen, 6. Regio NH, 7. Feyenoord 8. FC Honka
U17: 1. Feyenoord, 2. VV Alkmaar, 3. DIA, 4. HMVS, 5. ADO Den Haag, 6. SC Excelsior, 7. FC HGH 8. Dösjöbro