Eindelijk, de eerste overwinning in de Eredivisie is binnen!

Na vele gelijkspelen en de laatste twee wedstrijden flinke nederlagen was gisteren een ding duidelijk voor het team: Er moest gewonnen worden! Maar Excelsior Barendrecht begon deze avond zeker met eenzelfde instelling. Dat beloofde dus een spannende wedstrijd te worden voor het vele publiek op de tribune!

De eerste minuut van de wedstrijd werd niet gespeeld in het kader van de actie “Geef racisme de rode kaart”. Beide ploegen begonnen met veel druk zetten en maakten het elkaar moeilijk. Al waren wij de bovenliggende partij, echt veel kansen kwamen er niet en het was wachten tot de 38e minuut voor Anna Ursem de bevrijdende openingstreffer kon maken door de bal uit een corner bij de tweede paal in te tikken. Net na rust tekende Anna opnieuw voor een doelpunt en toen was Excelsior Barendrecht gebroken en werd het vrij spel voor ons. Anna Knol schoot in de 58e minuut de bal lekker binnen en Louise Bos zette tien minuten later een mooie aanval in en kon Chanté Dompig de bal bezorgen om af te maken. Anna Ursem werd verkozen tot speelster van de wedstrijd en ontving bloemen van Groot in Groen. Dank ook aan de wedstrijdbalsponsor Kooistra & ter Borgh Koffie! Meiden gefeliciteerd!