Hoi Aukje, je staat dit seizoen, met een geblesseerde Nicolle Maertens, iedere wedstrijd onder de lat. En dan spelen jullie drie wedstrijden op rij tegen dezelfde tegenstander, ADO den Haag, uniek!  Met welk plan gingen jullie de eerste wedstrijd in?

Voor de eerste wedstrijd hadden we besloten om binnen onze eigen speelwijze te spelen en het zo ADO zo moeilijk mogelijk te maken. Ik denk dat dat ons goed is gelukt en gelukkig konden we in de laatste minuten de gelijkmaker nog maken, wat erg knap was aangezien we nog maar met 9 speelsters op het veld stonden tegen de 11 van ADO.

Het werd een bizarre avond: slecht weer, fysiek spel met zelfs een gebroken neus voor Niekie Pellens, achter komen, een penalty tegen maar die weet jij te houden en in de laatste minuut weten jullie gelijk te maken! Jij werd zeer terecht tot speelster van de wedstrijd uitgeroepen. Veranderde de coach van visie voor het tweede treffen, de eerste wedstrijd voor de Eredivisie Cup?
Voor de tweede wedstrijd wilden we ADO verrassen door binnen onze individuele kwaliteiten een ander systeem te gaan spelen. We hebben ADO hiermee zeker verrast en kwamen zelfs op voorsprong! Helaas wisten we deze voorsprong niet vast te houden en eindigde ook deze wedstrijd in 1-1.

Wat voor type keepster ben je? Wat vind je van jezelf je beste kwaliteiten en waar wil je vooral beter in worden?
Ik ben een keeper die aanwezig is in de coaching en graag mee wil doen met het voetballen. Ook is een kwaliteit van mij dat ik erg explosief ben. Dit helpt mij sneller in de hoeken te komen als ik duik. Verder vind ik dat je als sporter altijd beter moet wil worden dan je op dat moment bent, je bent eigenlijk nooit klaar met jezelf ontwikkelen. En ik ben altijd leergierig naar meer en beter.

Ook deze wedstrijd eindigde gelijk en werd de return dus een spannende. Er werd verloren helaas. Jij overziet het hele veld, wat ging er die avond in jouw ogen mis en wat zijn de sterke punten van het team? En, terugkijkend, hoe was het om drie keer op rij tegenover dezelfde tegenstander te staan?
Ik denk dat het de derde wedstrijd fout ging omdat ADO een ander spel ging spelen dan dat ze de twee wedstrijden ervoor hadden gespeeld. Ik denk dat we in het eerste half uur een beetje overwhelmed werden door het felle ADO en  dat wij niet snel genoeg herkenden hoe we hun spel moesten verdedigen waardoor we al snel op achterstand kwamen.

Waar heb je voor VV Alkmaar allemaal gevoetbald en wat zijn je ambities voor de toekomst?
Ik ben begonnen met voetbal bij IVV in Landsmeer hier heb ik vanaf mijn 5e tot 12e gespeeld waarvan 6 jaar tussen de jongens en 1 jaar bij de meiden. Daarna heb ik 1 seizoen bij Kadoelen in Amsterdam gespeeld in het meiden team onder 15. Het jaar daarop ben ik een combinatie gaan doen van het CTO Talent Team Amsterdam(meiden) en asv De Dijk in Amsterdam(jongens). Bij de Dijk heb ik vanaf mijn 13e tot mijn 16e gespeeld en bij het CTO vanaf mijn 13e tot mijn 17e. Na het CTO heb ik de overstap gemaakt naar de AJAX vrouwen, hier heb ik 1 seizoen gespeeld en toen heb ik deze zomer de overstap gemaakt naar VV Alkmaar. Mijn ambities voor de toekomst zijn, dat ik mezelf goed op de kaart wil zetten binnen de Nederlandse competitie en het beste uit mijn carrière halen, bijvoorbeeld het nationale team halen.

Afgelopen weekend speelden jullie tegen Ajax, je oude club. Is dat een extra uitdaging? Wat vond je van de wedstrijd?
Ik denk dat tegen Ajax spelen voor iedereen een andere wedstrijdspanning met zich meebrengt dan andere wedstrijden. Voor mij is het daarnaast ook nog eens een mooie kans om mijn oud-teamgenoten mijn ontwikkeling te laten zien. Ik vind dat we de eerste helft goed hebben verdedigd en Ajax hebben weerhouden van het maken van goals. De tweede helft daarentegen bleek dat een stuk lastiger vol te houden voor ons.

Werk of studeer je nog naast het voetbal en is dat goed te combineren?
Naast voetbal studeer ik aan de Hogeschool van Alkmaar. Ik zit in het eerste jaar van de HBO opleiding Social Work. Deze studie is tot nu toe goed te combineren met voetbal. Ik heb voor sommige vakken een aanwezigheidsplicht, maar mijn school probeert mij zoveel mogelijk te helpen zodat ik mijn sport elke dag kan beoefenen.

Een mooie studie, succes daarmee en natuurlijk ook met onder de lat staan bij VV Alkmaar!