It's all in the family: Ilvy Zijp

Ik ben Ilvy Zijp (17 jaar). Mijn ouders heten Kees en Sharron en vooral mijn moeder is een belangrijke punt in mijn voetbalcarrière, mijn vader daarentegen gaat vaak met mijn tweelingzusje mee naar paardrijden. Het is niet dat hij niet wil komen kijken maar mijn zusje heeft vaak wedstrijden op zaterdag/zondag.
En omdat hij hoefsmid is ligt het voor de hand dat hij met de paarden meegaat, maar als het uitkomt komt hij zeker even kijken.
Ik begon op 5-jarige leeftijd met voetballen bij de jongens van Meervogels in Akersloot. Mijn moeder is vanaf de eerste wedstrijd altijd aanwezig geweest en zelf heeft ze vroeger ook gevoetbald. Vaak hoorde ze langs de lijn ’’ ah wat zielig dat meisje moet met de jongens voetballen."
Mijn moeder brengt mij elke week naar alle wedstrijden toe maar gelukkig houdt zij zelf ook veel van voetbal. Ook toen ik een oproep kreeg van de KNVB ging zij altijd met mij mee. Zij zorgt dat mijn kleren elke keer weer gewassen zijn en zorgt dat als ik thuiskom van trainen/wedstrijd er weer een gezonde maaltijd op tafel staat.
Als mijn ouders niet zo achter mijn sportcarrière hadden gestaan, dan had ik niet op deze manier de topsport kunnen beoefenen.
Ik ben altijd blij als er iemand van mijn familie komt kijken bij mijn wedstrijden, dat geeft mij een vertrouwd gevoel.
Het hoogtepunt van mijn ouders is het toernooi in Gent waar we met het hele gezin een weekend van hebben gemaakt en dat ik vorig jaar speelster van het jaar ben geworden. En wat nog een hoogtepunt had moeten worden is het toernooi in Dallas wat vanwege corona helaas niet door kon gaan. Als ik iets wil dan weet ik dat mijn ouders altijd achter me zullen staan, ze pushen me niet om iets te doen. Ik heb niet echt motivatie nodig van mijn ouders, omdat ik zelf weet wat ik wil bereiken en wat ik daarvoor moet doen en laten.