It's all in the family: Mirte van Bentum

Mirte van Bentum (vv Alkmaar MO16 - 14 jaar); “Mijn ouders doen eigenlijk alles voor mij! Ze helpen mij met alles ook buiten het voetbal om. Mijn vader en ik voetballen ook samen, maar dan staat hij meestal op doel haha. Ze zijn erg belangrijk voor mij in het voetbal, want ze motiveren mij heel erg en zeggen het ook als er iets beter kan. Ook tijdens Corona, dan hielp mijn moeder bijvoorbeeld met de oefeningen die we thuis moesten doen en ik ging dan met mijn vader voetballen superleuk dus! Ze proberen zich ook altijd aan te passen aan de tijden waarop ik voetbal zodat ze eigenlijk altijd wel kunnen kijken. (Toen het nog kon) Mijn vader heeft vroeger ook zelf gevoetbald daar praten wij vaak over. Mijn moeder is vaak bij onze wedstrijden aanwezig om foto’s te maken voor ons hele team. Ik ben heel erg blij met ze!!”

Dit vinden mijn ouders ervan: “Wij, Erwin en Rosemarie zijn super trots op Mirte. Al met 3 jaar liep ze heel veel achter een bal aan. Ze kon niet wachten om haar zwemdiploma te halen want dan mocht ze echt “op voetbal”, ze was 5 jaar toen dat mocht. Ze voetbalde altijd tussen de jongens want dat vond ze het allerleukste. Naast gewoon competitie spelen bij haar club deed ze ook vaak mee aan talentendagen. O.a bij Jonger Oranje. Ze is daar tot 2x toe uit een groep van 80 meiden uitgekozen als 1 van de 12 beste en was haar beloning een wedstrijd spelen in het ADO Den Haag stadion. Dat maakte ons super trots! We zijn blij dat ze nu bij VV Alkmaar haar droom najaagt. Heerlijk om te zien hoe Mirte geniet van de trainingen voor schooltijd. We vinden het heel jammer dat er nu geen wedstrijden worden gespeeld en we haar progressie niet kunnen volgen op het veld.”