Partner in beeld: Schagen United

Diego Vanelli (Hoofdtrainer/coach meiden afdeling Schagen United); “De meidenafdeling van Schagen United groeit elk jaar. Toen ik 7 jaar geleden bij VV Schagen begon als vrijwilliger bij de meiden afdeling omdat mijn dochter op voetbal wilde hadden we 5 meidenteams. Ik raakte steeds enthousiaster om wat binnen de vereniging te betekenen en vooral om te zorgen dat meiden afdeling groeide”.
Zorgen voor een goede sfeer waar iedereen zich prettig en welkom voelt. Wil je met een vriendin gezellig voetballen of ben je talentvol, wil je groeien en bij de selectie horen bij Schagen United is er plaats voor iedereen. Wij proberen de meiden zoveel mogelijk te laten voetballen op hun eigen niveau.
Nu heeft Schagen United, (nieuwe naam ontstaan door fusie van SRC en VV Schagen), 1 VR1 team en 11 meidenteams waarvan 3 teams in de jongenscompetitie spelen. We zijn zo trots op ons groeiproces en vooral te zien en te merken dat de meiden bij ons met veel plezier voetballen. Helaas door de Corona liggen alle competities stil maar we blijven trainen en leuke activiteiten organiseren die binnen de RIVM-richtlijnen vallen.
Vanelli; ”Als ik langs de trainingen ga en zie hoeveel meiden er met plezier aan het trainen zijn krijg ik zo veel energie van. We hebben veel TOP vrijwilligers die alles mogelijk maken”.
Sinds jaren is Schagen United bezig om weer een Vrouwen 1 op de been te krijgen. Na veel inventariseren, bijeenkomsten, wikken/wegen en onderlinge gesprekken was de kogel door de kerk. Al snel bleek er voldoende animo te zijn om seizoen 2020-2021 te starten. 17 Zeer enthousiaste dames stonden te trappelen om aan de gang te gaan. Na een intensieve voorbereiding is het dan eindelijk gelukt! Schagen United Vrouwen 1 begon de competitie. De dames zette direct een uitermate sterke reeks neer in de 5e klasse, waren ongeslagen in de competitie en bekerden door naar de volgende ronde. Echter gooide Corona roet in het eten en stond de competitie stil… Nu staan we alweer even gedwongen aan de zijlijn hopende snel weer aan de bak te kunnen. Voor komend seizoen is het doel om ook een Vrouwen 2 te formeren waardoor er gezonde concurrentie zal optreden. Al met al zit het damesvoetbal al jaren in de lift en blijft de animo groeien!
Voor hoofdcoach Victor van der Maat is het het eerste seizoen dat hij Vrouwen 1 traint. Aangezien de gymdocent in het bezit is van de benodigde diploma’s, een voetbalverleden bij Schagen United heeft en dochters heeft voetballen bij de club, voelt deze ‘man van de club’ zich als een vis in het water.