Partner in beeld: V.V.V. Westzaan

V.V.V. Westzaan is met ruim 400 leden zeker niet de grootste vereniging binnen de Zaanstreek, maar ongetwijfeld wel de meest vooruitstrevende en moderne club. In 2021 vieren ze hun 100-jarig bestaan en die clubhistorie zijn er zeker op het gebied van meiden- en vrouwenvoetbal een flink aantal unieke momenten de revue gepasseerd. Zo werd er in 1967 al een wedstrijd gespeeld tussen dames ter gelegenheid van de opening van het nieuwe hoofdveld. In 1971 voetbalden er nog maar 5.500 speelsters in officieel verband binnen Nederland en Westzaan was daarbij met een elftal. In 2012 waren ze één van de eerste verenigingen die actief werd op Social-Media met onder andere Twitter en Facebook. Die moderne ontwikkelingen zetten ze tot de dag van vandaag door met schoolvoetbal voor middelbare meiden en een chill complex waarbij bijvoorbeeld de kantine is voorzien van veel beeldschermen met actuele wedstrijdfoto’s en oplaadpunten voor mobiele devices.
Mocht de bal eindelijk weer eens gaan rollen en u bent op bezoek bij Westzaan vraag dan gerust een rondleiding aan onze enthousiaste vrijwilligers, zij leiden u graag rond binnen het splinternieuwe complex.
Op de foto; Westzaan aanvalster Cissa in duel met tegenstander de Kadoelen.