It's all in the family: Daphne Stoop

Hoi ik ben Daphne Stoop. Mijn ouders spelen een grote rol in mijn ontwikkeling. Zo helpen ze mij met trainen door bijvoorbeeld een bal in te spelen en helpen ze met voeding door tips te geven en gezond eten te halen. Mijn ouders proberen altijd bij zoveel mogelijk wedstrijden te zijn ook al is dat soms moeilijk, omdat mijn zus ook bij VV Alkmaar speelt. Ik bespreek ook vaak de wedstrijd of training met mijn ouders en dan geven ze mij tips of gewoon een luisterend oor. Ik ben namelijk nogal perfectionistisch en als ik dan ontevreden ben over een wedstrijd proberen ze altijd de goede momenten te reflecteren of door te zeggen dat het niet perfect kan en fouten maken mag, als je daar maar van leert.
Mijn ouders motiveren mij door mij te steunen en te ondersteunen waar ze kunnen.
De hoogtepunten voor mijn ouders zijn: Dat ik naar Madrid mocht om een internationaal toernooi te spelen "football for friendship" en als aanvoerder van mijn team 2de werd. En dat ik in 2019 als beste speelster van het toernooi werd uitgeroepen maakte ze erg trots.
Mijn vader (Frank) heeft in zijn jeugd tegen Clarence Seedorf gespeeld en is daar dan ook erg trots op:-) Hij vindt het ook heel leuk dat zijn dochters voetballen en geeft dan ook vaak tips.
Mijn moeder (Florien) is best wel fanatiek en sport zelf ook vaak, dus als ik/wij in de vakantie aan het trainen zijn wil ze ook nog wel eens meedoen.