It's all in the family: Ginia Caprino

Ginia Caprino ( 17 jaar) ; ”Mijn ouders heten Toni en Paula en zij zijn al van jongs af aan al mijn grootste fans. Op 6-jarige leeftijd begon ik met voetballen en stond mijn moeder iedere zaterdag langs de lijn. Vaak hoorde mijn moeder van de ouders van de tegenstanders ‘pak de bal maar af het is maar een meisje’. Na de wedstrijd kwamen dezelfde ouders naar mijn moeder om te zeggen dat ik toch eigenlijk best goed was en dan glunderde mijn moeder van trots.”

“Ik wist al van jongs af aan dat ik profvoetbalster wilde worden en mijn ouders helpen mij op alle mogelijke manieren om dat te kunnen bereiken. Zij brengen mij overal naartoe en vinden het gelukkig ook leuk om voetbal te kijken. Na elke wedstrijd geven ze ook hun eerlijke mening over hoe zij vinden dat ik heb gespeeld. Ik heb toernooien gehad in Duitsland, België, Zweden, Italië en Nederland. Mijn ouders waren hier altijd aanwezig en we maakten er leuke dagen van. Het toernooi in België begon vaak op zaterdag en dan gingen mijn ouders en ik al op vrijdag naar België om de stad te verkennen voordat het toernooi begon. In Italië wonnen wij met VV Alkmaar 0.17 de Gallini World Cup, De halve finale was heel spannend het was 0-0 na 90 minuten en we moesten penalties gaan nemen. De winnende penalty werd door ons gescoord en iedereen was door het dolle heen, Mijn ouders hadden tranen in hun ogen en hadden alle penalties gefilmd. “

“Mijn ouders luisteren ook goed naar mij als ik bijvoorbeeld bepaalde voeding wil, dan halen zij dat voor mij in huis. Vorige week kwam ik thuis en zei mijn moeder ‘kijk Gien ik heb weer een nieuw proteïne yoghurt voor je gekocht wil je kijken of dit lekker is en of er genoeg proteïne in zit?’ Ik vind het heel leuk om te zien dat mijn ouders ook hiermee bezig zijn en mij willen helpen.”

“Ook heb ik al 2 à 3 jaar privétraining en mijn ouders financieren dit, omdat zij weten dat profvoetbalster zijn echt mijn droom is. Ook kan ik over alles met mijn ouders praten. Mijn ouders doen dus heel veel voor mij en dat vind ik ook echt super lief.

“Het is erg fijn om te weten dat mijn ouders altijd achter mij staan en ook zelf meedenken hoe ik dingen in het dagelijks leven kan verbeteren om mijn doel te bereiken. Mijn ouders motiveren mij heel erg, omdat zij in alles het positieve in zien en ik wil hun ook graag trots maken, dus als ik bijvoorbeeld de oranje leeuwinnen zie spelen dan wil ik dat ook graag bereiken, omdat het mijn droom is, maar ook omdat ik mijn ouders graag trots wil maken omdat zij zoveel voor mij doen en hebben gedaan. “

“Hoogtepunten voor mijn ouders zijn toen ik mijn debuut maakte in de Eredivisie, dat ik 90 minuten speelde tegen Ajax en de wedstrijd op Foxsports werd uitgezonden en de Gallini World Cup.”