Corina Dekker over managen tijdens Corona

Hoi Corina, je bent vanaf dit seizoen technisch manager van VV Alkmaar. Naast coach van het eerste elftal sta je nu ook aan het hoofd van de gehele opleiding van de club. Hoe kijk je terug op dit seizoen, het einde vanwege Corona buiten beschouwing latend?
Ik denk dat we goed onderweg waren met de veranderingen die we binnen de vereniging wilde toepassen. Corona erbuiten laten kan niet want dat heeft wel een hele grote invloed gehad op het resultaat. Je kan veranderingen pas echt zien na verloop van tijd en wat het effect erop geweest is. Dit is nu wat lastiger te meten maar tot voor de pandemie was ik wel tevreden met wat we als staf hebben neergezet.

Het Coronavirus bracht een vervelend einde aan het seizoen en heeft natuurlijk voor een hoop onzekerheid gezorgd en tot teleurstellingen geleid. Met betrekking tot volgend seizoen, was het lastig in een periode als deze nieuwe speelsters te vinden en zijn de teams al compleet?
Het vinden van speelsters was niet lastig, we waren daar al vroeg mee begonnen en hadden de selectie eigenlijk zo goed als rond voor de pandemie. Tuurlijk vallen er altijd speelsters weg waarvan je niet had gedacht dat je daar afscheid van zou nemen of waarvan je al twijfelde of die zouden blijven. Hier was wel al over nagedacht. Daarnaast is het een periode waarin er voor veel teams altijd een moment komt dat speelsters op zoek gaan naar een eigen nieuwe uitdaging en ze op die manier ook bij je komen.

De trainingen zijn eindelijk weer van start gegaan, hoe gaan deze eruitzien? Hoe zorg je dat er een teamgevoel ontstaat zo op 1.5 meter, geen wedstrijden, kleedkamergesprekken, etc.?
Een team ontstaat altijd wel, ik denk dat dit ook grotendeels op het veld gevormd wordt. Hoe ga je ermee om als trainer om dit soort groepen te vormen en wat voor spelvormen doe je om de sfeer goed te krijgen en de groep hechter te maken. Daarnaast is het ook heel afhankelijk van wat voor persoonlijkheden je in een groep hebt.

Is er al meer duidelijkheid over het komend seizoen, wanneer mogen we weer een (oefen)wedstrijd verwachten?
Sinds een paar dagen weten we dat we dit ook definitief mogen doen daar zijn we heel blij mee! We hadden gelukkig al een hoop voorbereid en vooruit gepland.